Εορτασμός της Εθνικής εορτής

25 Μαρτίου 2014

Με εθνική υπερηφάνεια και ενθουσιασμό γιόρτασαν και εφέτος στις 24 Μαρτίου 2014 την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 το Γυμνάσιο και το Λύκειο Καστορείου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες με εξαιρετικό ζήλο και αφοσίωση απέδειξαν για μια ακόμη χρονιά ότι οι σχολικές εορτές δεν αποτελούν γι΄ αυτούς μια ετήσια τυπική σχολική υποχρέωση και διαδικασία.

 
    

 

 Παρουσιαστές της σχολικής  εκδήλωσης ήταν οι μαθητές της Γ τάξης του Λυκείου Πατσιλίβα Μαρία και Τσαρπαλής Νικόλαος. Η χορωδία του σχολείου επένδυσε  μουσικά την εκδήλωση, που ήταν για τους μαθητές ώρες περισυλλογής, εθνικής αυτογνωσίας και μηνυμάτων για όλη τους τη ζωή. Τα λόγια του Μακρυγιάννη ότι «είμαστε εις το εμείς και όχι εις το εγώ», ο Θούριος του Ρήγα, οι «Ελεύθεροι πολιορκημένοι» και ο «Ύμνος εις την Ελευθερία» του εθνικού μας ποιητή Διονύσου Σολωμού αφυπνίζουν του μαθητές, τους εμψυχώνουν και τους γεμίζουν δύναμη και υπερηφάνεια, ώστε να ανταποκριθούν στα προβλήματα του παρόντος και του μέλλοντος.

Αλλά δε φοβόμαστε για το αύριο! Όταν στα μάτια των παιδιών μας καίει άσβεστη η φλόγα της πατρίδας, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας, των αξιών για τις οποίες πολέμησαν οι πρόγονοί μας, είναι σίγουρο ότι δεν έχουμε τίποτε να φοβόμαστε.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με την απαγγελία ποιημάτων στο ηρώο του Καστορείου στις 25 Μαρτίου από τις μαθήτριες του Γυμνασίου Κοκκορού Αδαμαντία  και Γαρουφάλη Κωνσταντίνα και τη μαθήτρια του Λυκείου Βουρδούση Μαρία. Ευχαριστούμε τους μαθητές μας για τη γεμάτη πάθος παρουσία τους στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου και τους λεβέντικους χορούς τους στη συνέχεια στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Τους συγχαίρουμε, λοιπόν, από βάθους καρδίας και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσβατο αλλά και όμορφο αγώνα της γνώσης και της καλλιέργειας της ψυχής και του πνεύματος, στοιχεία που τόσο ανάγκη έχει η ελληνική κοινωνία.